Reduce costurile fără să afectezi confortul tău

Aplicarea măsurilor de eficienţă energetică nu înseamnă doar economii în bugetul tău ci şi o atitudine responsabilă faţă de consumul de energie prin eliminarea pierderilor şi folosirea eficientă a resurselor de energie.

Asigură-te de funcţionarea optimă a aparatelor consumatoare de gaze naturale. Verifică funcţionarea corespunzătoare a centralei termice (cu ocazia verificărilor sau a reviziilor tehnice periodice) pentru a evita consumul în exces de gaze naturale.

Foloseşte un termostat de ambianţă care comandă funcţionarea centralei ţinând cont de temperatura din camera în care se montează şi care determină o reducere cu până la 25% a costurilor cu încălzirea.

Reglează din centrala termică o temperatură mai scăzută a apei calde astfel încât să nu necesite combinarea cu apa rece. La o centrală de apartament care prepară atât agent termic cât şi apă caldă menajeră, consumul de gaze naturale este maxim în momentul când se prepară apa caldă.

Înlocuieşte centrala veche sau sobele cu o centrală cu tiraj forţat şi cameră etanşă de ardere (randament de aprox. 90%) sau cu o centrală termică în condensare (randament de aprox. 96%), pentru a obţine o economie de energie cu până la 20%.

Izolează îmbinările ferestrelor cu garnituri de etanşare autoadezive (tip purfix). În cazul ferestrelor cu tâmplărie de lemn şi sticlă simplă, pierderile de căldură prin spaţiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece.

Reducerea temperaturii pentru încălzirea locuinţei cu un grad mai puţin (între 19° C şi 21° C este ideal) îţi poate aduce o economie de până la 10% la costurile de încălzire.

Poţi economisi până la 35% din costurile de încălzire prin reabilitarea termică a exteriorului casei. Reabilitarea oferă pe lângă economisirea costurilor de încălzire şi un confort îmbunătăţit.